Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Charly's All is Fair, 93e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Vegan kazen voor Hollandse kaaskoppen

Charly’s All is Fair levert een nieuw product binnen het kaasschap:  kaas op plantaardige basis. 'Toen we ons nog voornamelijk richtten op catering, kreeg ik regelmatig te horen dat men wel meer plantaardig zou willen eten, maar dat het op geven van kaas toch echt een brug te ver was.” zegt eigenaresse Charlotte.

Footprint

De missie van Charly's All is Fair is om impact te maken voor een betere wereld voor mens, dier en milieu. De ecologische footprint van de “plantaardige kaasjes” is stukken lager dan bij dierlijke kaas: minder CO2 uitstoot en minder watergebruik. De Charly's worden gemaakt van noten en zaden. De cashews komen van reststromen van een biologische fairtrade boerencoöperatie uit Benin, Afrika. De biologische zonnebloempitten uit Duitsland.  

Vegan kaasfabriek

Inmiddels bestaat de lijn al enige jaren en groeit flink. De Charly's zijn onder andere verkrijgbaar bij  Ekoplaza winkels, Udea, Marqt en Bidfood en staan ze op steeds meer restaurant menu's. In de Achterhoek wordt een nieuwe vegan kaasfabriek gebouwd waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen gaan werken. Ook heeft dit bedrijf internationale ambities.

Charly’s All is Fair won vorig jaar de Smart Sustainable Sisley award van Marie Claire Nederland.

Charly's All is Fair

Logo Charly's All is FairSchiedam

Facebook LinkedIn

Website

Producten van Charly's All is Fair tegen een donkere achtergrond

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact