Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Chargepoint BV, 50e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Nieuw ontwikkelde oplaadpunten voor elektrische auto's en plug-in hybrides

Voor een versnelde uitrol van oplaadpunten voor elektrische auto's was een innovatieslag van deze oplaadpunten nodig. Chargepoint ontwikkelde samen met Stichting e-laad, Netbeheer Nederland en de Provincie Noord-Brabant een nieuwe standaard voor oplaadpunten in de openbare ruimte. Vereisten ondermeer: meer aansluitgemak, minder kans op storingen, compacter en voordeliger.

Compacter

De oplaadpunten zijn compacter geworden zodat ze minder ruimte op straat innemen. Ook is er aan de binnenkant van het oplaadpunt veel gebeurd. Ze zijn ze nu geschikt voor smart charging: het oplaadvermogen kan worden aangepast aan het beschikbare vermogen in het netwerk van dat moment. Onderin elke laadpaal zit een netwerkaansluiting van het energiebedrijf en een slimme meter. Verder is er gekeken naar de ergonomie voor automobilist en monteur van het energienetwerk die de paal aansluit. Het aansluitgemak is verhoogd en het reguliere onderhoud is makkelijker uitvoerbaar en kan vrijwel altijd op afstand worden uitgevoerd. De palen zijn 'online'. Vanaf afstand kan de status worden bewaakt.

Minder grondstoffen

Omdat de palen compacter zijn, worden er minder grondstoffen gebruikt. Bovendien is het een modulair design. Aan het einde van de levensduur kan alles weer uit elkaar gehaald worden wat goed aansluit bij de circulaire economie.

Beschikbaar voor bedrijven

Varianten van deze laadpalen voor de openbare ruimte komen ook beschikbaar voor bedrijven die hun wagenpark elektrisch willen laden.

Chargepoint BV

Apeldoorn

Facebook Twitter 

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact