Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Castor EDC, 60e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Structuur voor medisch onderzoek

Medisch onderzoek goedkoper, nuttiger en effectiever maken. Dat doet Castor Electronic Data Capture (EDC), het bedrijf en gelijknamig product van een gedreven ‘programmerende arts’. Een innovatie die hard nodig is, want het proces van medisch onderzoek uitvoeren en publiceren is blijven hangen in de jaren 60. Castor is een online applicatie waarmee onderzoekers in de medische sector heel gemakkelijk een kwalitatief hoogwaardige database kunnen bouwen om medische gegevens te verzamelen. Onderzoekers kunnen zonder uitgebreide training of technische achtergrond meteen aan de slag door patiënten vragenlijsten te mailen, data te importeren en berekeningen te maken.

Revolutie

Het Amsterdamse medtech-bedrijf wil met de online database formule een revolutie teweeg brengen in de wereld van de medische onderzoeken. Hoe gaat Castor EDC te werk? De basis ligt in ruwe, open, gestandaardiseerde data met, publiekelijk gedeelde analyses in plaats van afgeschermde data. Bij Castor zijn alle data en analyses voor iedereen toegankelijk. Verder gebruiken zij ‘machine learning’ en de ‘wisdom of the crowd’ om onderzoekers in de medische sector te adviseren en te ondersteunen. Zo halen zij het beste uit zichzelf. De Castor-formule staat aan. Zij hebben al meer dan 9700 gebruikers in meer dan 2000 studies. Elk ziekenhuis in Nederland is ermee bekend en de gebruikers zijn enthousiast. Het systeem is eenvoudig te gebruiken, veilig en betaalbaar.

Buitenland

Het systeem wordt nu al veel in het buitenland gebruikt.  Castor is een impuls voor modern medisch onderzoek en zorgt voor een flinke kwaliteitsverbetering. Zij gaan onderzoekers ook helpen om beter onderzoek te doen en meer internationaal samen te werken. Daarvoor gaan zij een zelflerend systeem ontwikkelen op basis van Artificial Intelligence.

Castor EDC

Logo Castor EDC Amsterdam

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Laptop met Castor EDC applicatie

Bijlagen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact