Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Carezzo Nutrition BV, 47e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Carezzo eitwit verrijkt eten en drinken voor de zorg

Carezzo Nutrition ontwikkelt en vermarkt doelgroepvoeding in de zorgsector. Met andere woorden het leveren van verse reguliere voedingsmiddelen op basis van groenten, fruit en granen voor mensen met een specifieke voedingsbehoeften voor de betreffende doelgroep.

Open innovatiemodel

Carezzo Nutrition ontwikkelt haar producten via het een open innovatiemodel. Daarnaast verbindt zij partners in vier kernfuncties: het ontwikkelen van grondstoffen en recepturen, het laten produceren van consumenten producten, de verkoop onder merk naar de zorgmarkt (zoals ziekenhuizen, woonzorg en thuiswonenden) en het faciliteren van wetenschappelijk onderzoek voor de onderbouwing.

Ondervoeding

Het nieuwe voedingsconcept dat Carezzo heeft ontwikkelt is eiwit verrijkte voeding zoals brood, banket, fruitsap, fruitzuivel, soepen en fruitijs.  Alles verkrijgbaar in drie smaken. Met deze producten wil zij ondervoeding, gewichtsverlies en verlies van spieren tegen gaan.

Het voedingsconcept is ontwikkeld i.s.m. Wageningen Universiteit en Ziekenhuis Gelderse Vallei, en getest in de doelgroep van (kwetsbare) senioren. Ziekte gerelateerde ondervoeding is een onderschat probleem. In ziekenhuizen en zorginstellingen is 25-40% ondervoed en dat kost jaarlijks€ 1,8 miljard aan zorgkosten.

Voedingsconcept voor broodmaaltijden

Daarnaast zijn er kwetsbare senioren met een tekort aan eiwitinname. Het is het eerste voedingsconcept voor broodmaaltijden en tussendoor momenten met wetenschappelijke onderbouwing dat eiwitinname significant stijgt en de innamenormen haalbaar zijn. De aanpak van meer eiwit in het reguliere eten, zonder meer te eten, is effectief. Dankzij de spreiding van de eiwitinname over alle eetmomenten werkt de omzetting in spiermassa beter dan de huidige aanpak van meer eten met diëten en medische drinkvoeding.

Carezzo Nutrition BV

Logo Carezzo Uden

  LinkedIn

Website

Producten van Carezzo

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact