Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

BuyBay, 31e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Retourproducten krijgen 2e leven

Het Amsterdamse bedrijf reduceert sinds 2014 verspilling. Teruggestuurde producten krijgen een tweede leven bij een nieuwe eigenaar. Ze helpen e-tailers, fabrikanten en distributeurs hun retourgoederen verkopen. De nieuwste innovatie is de FLUX matching tool: slimme software die zorgt voor een soepele herdistributie.  

Digitaal verkoopsysteem

Het geheim zit hem in een digitaal verkoopsysteem. Machine learning en complexe algoritmes bepalen op basis van historische data de beste verkoopstrategie voor retourproducten. Vanaf het moment dat iemand zijn product terugstuurt, neemt de computer de inname en verkoop helemaal over.

Optimaal

De machine weet wat er mis mee is en hoe gewild het product is. Hij berekent van dag tot dag de meest optimale verkoopprijs op de beste site naar keuze. Het systeem heeft unieke kennis van het koopgedrag van klanten. Het zelflerende systeem houdt rekening met zaken als weer, maand, feestdagen, voorraad en de ontwikkeling van de nieuwprijs.

Einde aan kapitaalvernietiging

Nederlanders zijn de grootste retourzenders van Europa. Ruim 9% van alle online bestelde pakketjes gaat retour. De producten gaan naar opkopers of worden vernietigd. BuyBay vindt een nieuwe eigenaar voor een geretourneerd product. Met als gevolg: winst voor de klanten en minder verspilling in de retourmarkt.

Exponentiele groei

Inmiddels verwerkt BuyBay dagelijks duizenden retourzendingen in hun warehouse in Wijchen en werken er in totaal dan 100 werknemers voor het bedrijf. BuyBay heeft grote klanten als bol.com, en Wehkamp. Begin 2017 investeerde het Belgische fonds Fortino in dit bedrijf. Vorig jaar ontvingen ze 2 miljoen Europese subsidie om verder uit te breiden op de Europese markt.

BuyBay

Logo BuyBayAmsterdam

 LinkedIn

Website

Getekende leveranciers met pakjes

Thijs Bosgoed

Thijs Bosgoed, oprichter BuyBay

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact