Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Buchelo BV, 21e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Kindersterfte in vluchtelingenkampen

De leefomstandigheden van vluchtelingen in kampen zijn zwaar. Gebrek aan hygiëne zorgt voor veel ziektes, zoals diarree. Veel van deze overdraagbare ziektes zouden relatief eenvoudig kunnen worden ingedamd door vaak handen te wassen met water en zeep. Maar dat is lastig als er te weinig water beschikbaar is. Met name jonge kinderen worden hierdoor getroffen. De sterftecijfers onder kinderen zijn hoog.

Sanitap redt kinderlevens

Met de SaniTap kan je ook zonder stromend water handen wassen. De tap is zeer zuinig met water: met 3 liter water per dag kan een gezin met kinderen altijd de handen wassen. Als iedereen zijn handen een paar keer per dag kan wassen, gaat de kans op diarree bijna 50% omlaag. Het is zo een effectief en goedkoop middel om sterftecijfers om laag te brengen.

De Sanitap wordt ook verkocht aan westerse consumenten als handige oplossing om even snel je handen te kunnen wassen. Bij voorbeeld op vakantie of in de hobbyschuur. Je koopt er  één voor jezelf en je doneert er tegelijkertijd één voor het goede doel. De eerste 10.000 SaniTaps zijn inmiddels uitgedeeld in Sudan.

Meisje gebruikt de Sanitap om haar handen te wassen

Foto: Sanitap

Buchelo BV / Sanitap.org

Buchelo logo Krimpen aan de Lek

Facebook LinkedIn

Website Buchelo

Website Sanitap.org

Buchelo sanitap handwasher

Innoveren kun je leren. Maar wat is het geheim van een goede innovatie?

"Innoveren is niet gemakkelijk. Vaak ben je jaren bezig om iets op de markt te zetten en je product of dienst te beschermen. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je product of dienst een duidelijke meerwaarde heeft en van betekenis is voor je medemens."

Cor Slob - Buchelo

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact