Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Brightec BV, 19e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Luchtstroom houdt koude in de wagen

Hoe blijft gekoelde lading onderweg én tijdens het laden en lossen koud genoeg? Brightec BV heeft hiervoor een innovatieve oplossing op de markt gebracht: het BlueSeal luchtscherm. Tijdens deuropeningen zorgt het scherm voor een effectieve barrière tussen de koude lucht in de laadruimte en de buitentemperatuur. BlueSeal houdt de koude in de wagen en bespaart energiekosten.

Alternatief

Brightec is een bedrijf dat zich focust op onderzoek en ontwikkeling van duurzame energiebesparing in geconditioneerd transport. Met hun BlueSeal hebben zij een alternatief ontwikkeld voor de veelgebruikte PVC-strokengordijnen (flappen) in koelwagens. Het luchtscherm is een chauffeur-vriendelijke, veilige, hygiënische en energiebesparende oplossing om de gewenste temperatuur in de wagen te houden tijdens het laden en lossen. Ook zorgt het luchtscherm ervoor dat goederen niet worden blootgesteld aan (te) hoge temperaturen en vocht. De technische innovatie van de BlueSeal zit vooral in de aerodynamica en de compactheid van het apparaat waar de luchtstroom uit komt. Het is speciaal ontwikkeld voor semi-trailers en bakwagens. Binnenkort komt er zelfs een BlueSeal-variant op de markt die gericht is op bestelwagens.

Gebruikers

Bij de ontwikkeling van hun producten houdt Brightec rekening met de wensen van de eindgebruikers. De effecten van het gebruik van de BlueSeal zijn bijvoorbeeld een jaar lang door klanten gemeten. Tevens zoekt Brightec de samenwerking met kennisinstellingen en andere gespecialiseerde technische bedrijven.

Brightec BV

Logo Brightec BVAmsterdam

Website

Weergave van de werking van BlueSeal luchtscherm

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact