Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

BoTemp BV, 32e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Greentech koelsystemen

Koelen op een duurzame manier en op de juiste plek. Dat doen de milieuvriendelijke koelsystemen van BoTemp uit Oosterhout. Zij maken koelsystemen voor vrachtwagens en containers waarin bijvoorbeeld voedsel, bloemen of planten en farmaceutische producten worden vervoerd. De nieuwste vindingen in hun productlijn zijn de Cold Battery en de Cold Charger.

Accu en oplaadsysteem

De koelsystemen van BoTemp werken anders dan de conventionele systemen. De Cold Beams, gevuld met een zogenaamde Phase Change Material, worden met koude opgeladen met behulp van een elektrische koelunit. Tijdens de rit geven deze Beams gelijkmatig koude af waardoor de temperatuur constant blijft zonder dat hiervoor onderweg energie nodig is. Er is dus geen sprake is van herrie en CO2 uitstoot. Om dit systeem nog beter te laten werken, zijn de Cold Battery (accu) en de Cold Charger (oplaadsysteem) ontwikkeld. De Battery, ook op basis van PCM, heeft een variabel in te stellen temperatuur in de laadruimte. Doordat de temperatuur is in te regelen, kan een wagen voor meerdere soorten vervoer worden ingezet. De Off Board Charger is een stationair koude oplaadsysteem dat op de thuisbasis blijft. Bij het opladen van de Battery of Beams, wordt de Charger via een snelkoppelingssysteem gekoppeld. Omdat de Off Board Charger niet met het voertuig of container meegaat, blijft er meer laadgewicht over. De oplaadtijd kan nog verder worden verkort door vloeibare stikstof te gebruiken in plaats van elekriciteit.

Groen

BoTemp zet haar klanten aan het denken, want BoTemp heeft niets te bieden, namelijk: geen CO2-uitstoot, geen geluidsoverlast, geen onderhoud, geen verborgen en hoge kosten. Hiermee benadrukken zij hun groene uitgangspunten bij hun producten.

BoTemp BV

Logo BoTemp BV Oosterhout

 LinkedIn

Website

Cold Battery en Cold Charge

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact