Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

BioscienZ, 56e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Melk zonder koeien en kippeneiwit zonder kippen

BioscienZ maakt dit mogelijk door gebruik te maken van schimmels. Met ‘cellular agriculture’ zijn de opbrengsten van melkeiwitten per ha een factor 7 groter dan met koeien. Dat is een enorme opbrengst. En de opbrengst van kippenei-eiwit per hectare is zelfs een factor 20.

Natuurlijk fermentatieproces

Een kip eet graan en legt eieren. Eieren bevatten eiwit dat wordt gebruikt in allerlei producten zoals koekjes. Bij BioscienZ worden koolhydraatrijke, water efficiënte, niet allergene knolgewassen gebruikt zoals suikerbieten, aardappelen en cassave, die worden door schimmels middels een natuurlijk fermentatieproces omgezet in eiwitrijke producten en kunnen verder worden gebruikt. De kip is niet meer nodig.

Duurzaam

In 2050 zijn er 9 tot 10 miljard mensen. De aarde warmt op en er is een krimpend areaal aan bouwland. Een efficiënte productie zonder kippen voor kippeneiwit of koeien voor melk is echt heel wat waard. Het betekent ook minder dierenleed en geen mest! Antibiotica is ook niet meer nodig.

Bijzonder interessant

Deze nieuwe techniek krijgt veel aandacht. Voedsel producerende bedrijven kopen een licentie om eiwitten te maken met deze ‘cellular agricullure’. Ook wereldwijd is veel belangstelling. 

BioscienZ

Logo BioscienZBreda

 LinkedIn

Website

Een schimmel weergegeven als cartoon tegen een roze achtergrond

Team Bioscienz

Team BioscienZ

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact