Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Biomygreen BV, 28e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Gezonde jas voor zaden

De vraag naar gezond geproduceerd voedsel neemt toe. Telers mogen en willen steeds minder kunstmest en pesticiden gebruiken om hun gewassen te laten groeien. Een gezonde bodem helpt daarbij. Het adviescentrum Biomygreen weet daar alles van. Zij ontwikkelden Mycoat, een gezonde jas voor zaaizaden gemaakt van natuurlijke stoffen met mycorrhizaschimmels. Deze schimmels brengen de voedingsstoffen in de bodem over naar de planten. De zaden met deze speciale coating kan de teler  in één keer zaaien.

Goedaardig bodemleven

In plaats van kunstmest en pesticiden te gebruiken, kunnen telers ook de bodem zelf laten zorgen voor bemesting en ziektewerendheid. Zij moeten dan zorgen voor goedaardig bodemleven waar mycorrhizaschimmels deel vanuit maken. Met de huidige methodes is dat nogal bewerkelijk. Telers willen graag een praktische oplossing. Daarom is Biomygreen op het idee gekomen om de waardevolle schimmels meteen op zaden aan te brengen met een coating. In de coating van natuurlijke stoffen zitten sporen van de schimmels die blijven leven. Zodra het zaad kiemt, groeien de schimmels mee met de wortels zodat de mycorrhizaschimmels meteen effectief zijn. Biomygreen heeft coatings voor diverse gewassen, zoals uien, peen, mais, granen en vlas.

Lekker makkelijk

Telers sturen hun zaad in naar Biomygreen in Velp en zij brengen Mycoat met passende apparatuur op de zaden aan. Lekker makkelijk en meteen ook goedkoper dan ingewikkelde bodembewerking. Biomygreen werkt continu aan verbeteringen van de coating om het product zo optimaal mogelijk te maken.

Biomygreen BV

BiomygreenVelp

Facebook Twitter 

Website

Zaaizaden gecoat met Mycoat

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact