Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Biodentify BV, 58e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Gamechanger voor het opsporen van olie en gas

Fossiele energiebronnen zijn schaarse goederen. Het vinden van nieuwe plaatsen waar nog olie en gas in de grond zou kunnen zitten is vaak tijdrovend, duur en schadelijk. Gelukkig ontwikkelen gespecialiseerde Nederlandse bedrijven geavanceerde technologie die zorgen dat dit onderzoek sneller en beter gedaan kan worden. Zo’n bedrijf is het Delftse Biodentify. Zij zetten de techniek van DNA fingerprinting in op ondiepe bodemmonsters. Dit wordt gecombineerd met kunstmatige intelligentie. Deze slimme combinatie zorgt voor betere opsporing van olie en gas.

Microbubbels       

Biodentify is voortgekomen uit onderzoeksinstituut TNO. De drie ervaren zakenpartners zagen het potentieel van de technologie en gingen er in 2014 verzelfstandigd mee verder. Biodentify past bewezen methodieken uit o.a. de medische technologie toe op een ander vakgebied. De sleutel tot succes zit in de analyse van het effect op de bodem van microbubbels die opstijgen uit plaatsen waar olie of gas te vinden is. Biodentify heeft met deze techniek een unieke methode ontwikkeld die nergens op deze manier wordt toegepast De innovatie is gepatenteerd in meerdere landen.

Groot effect

Door beter op te sporen wordt bovendien een groot milieueffect bereikt. Veel geslagen boorputten leiden nooit tot productie, maar wel tot een grote aanslag op de omgeving en grondstoffen. Door betere opsporing wordt voorkomen dat geboord wordt op plaatsen waar dit weinig kansrijk is en de schade groot is.

Van ontwikkeling  naar groei

Jarenlange ontwikkeling leidt in 2019 naar succesvolle toepassing op de markt. Het bedrijf is met deze innovatie vooral in het buitenland al succesvol gebleken. Na de laatste doorontwikkeling is het bedrijf nu klaar om de markt verder te veroveren en zo de manier waarop olie en gas gedetecteerd worden blijvend te veranderen.

Biodentify BV

Logo BiodentifyDelft

 LinkedIn

Website

Uitvergrote microben

Links is Gerard de Jager CEO, midden is Jonathan Zwaan COO en rechts is Chris te Stroet CTO

Links Gerard de Jager CEO, midden Jonathan Zwaan COO en rechts Chris te Stroet CTO.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact