Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Belaqise BV, 74e plaats MKB Innovatie top 100 2013

Betere pasvorm, meer omzet

De Sheyp is een innovatieve methodologie die specifiek voor het vrouwenlichaam is ontwikkeld. Het maakt gebruik van geavanceerde statistische technieken en houdt rekening met verschillende lichaamsvormen. En zo past een kledingstuk veel beter. Geen maatjes 36, 38 of 40, maar 'Fabulous' , 'Gorgeous' of 'Amazing'!

Sheyp verschilt op cruciale punten van de bekende confectie maten. Conventionele maten zijn georganiseerd op een ordinale schaal waar langer ook breder betekent. Hoewel dit voor mannen verdedigbaar is, klopt het bij vrouwen niet: langere vrouwen zijn niet per definitie bredere vrouwen.

Omzetverlies

Voor WWII ging men naar de kleermaker; er bestonden geen confectie maten. Met de nood om duizenden soldaten snel te kleden hebben toen verschillende legers een maatsysteem ontwikkeld geijkt op het mannen lichaam. Eind jaren '40 zijn deze maten overgenomen door de industrie. Tot op de dag van vandaag zijn deze maatsystemen relatief intact gebleven. Dit zorgt echter voor pasvormproblemen bij vrouwen. Verschillende onderzoeken schatten rond de 50% aan verloren omzet voor de retail vanwege deze pasvormproblemen.

Een goede pasvorm is een belangrijk aankoopargument maar het lijdt ook naar een efficiëntere aanwending van schaarse middelen. Er blijft minder kleding in onverkoopbare maten over bij de retailer.

Belaqise BV

Rotterdam

 LinkedIn

 

Sheyp uitgelegd

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact