Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Badotherm Proces Instrumentatie BV,
15e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Drukmeting bij hoge temperaturen

De huidige combinatie van transmitter met scheidingsmembraan, gebruikt om druk te meten, is gelimiteerd tot een temperatuur van 400°C. Zonnekrachtcentrales hebben behoefte aan drukmetingen ver boven deze grens. Badotherm ontwikkelde een scheidingsmembraan met isolator die drukmetingen tot 600°C mogelijk maakt.

Concentrating Solar Power

Deze HTDS (High Temperature Diaphragm Seal) is specifiek ontwikkeld voor zonnekrachtcentrales die werken volgens het principe van CSP (Concentrating Solar Power); een bewezen techniek om zonnekracht te gebruiken om energie op te wekken. Zonne-energie wordt gezien als 'schone' energie: het is minder vervuilend dan fossiele brandstof en veel duurzamer.

De opwekking van energie vindt bij CSP plaats door zonnestralen te bundelen met behulp van spiegels en te richten op een toren. In deze toren wordt de transportvloeistof verhit en deze wordt getransporteerd naar een turbine. De verhitte transportvloeistof wordt gebruikt om een turbine aan te drijven waarmee stroom wordt opgewekt.

Beter rendement zonnekrachtcentrale

De temperatuur van de transportvloeistof kan met de HTDS verhoogd worden van 400°C tot 600°C waarmee de opbrengst van de zonnekrachtcentrale aanzienlijk verhoogd wordt. Deze verhoging leidt tot een beter rendement van de centrale waarmee het een steeds interessanter alternatief wordt voor fossiele brandstoffen.

Badotherm Proces Instrumentatie BV

Dordrecht

  LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact