Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

BaOpt Benelux BV, 16e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Computergestuurd verwarmen, koelen en ventileren

BaOpt (Bauer Optimalisatie) is intelligente software voor het aansturen van de verwarming, koeling en ventilatie van gebouwen en maakt gebruik van geheel eigen natuurkundige vindingen. Baopt kan worden ingezet in het grootste gedeelte van de kantoren, sportfaciliteiten, industriële en utiliteitsbouw.

Tochtvrij en comfortabel binnenklimaat

Kern van het product is een industriële computer die gekoppeld wordt aan het bestaande systeem en de sturing overneemt. In plaats van doorspoeling van de ruimte op ventilatievoud brengt Baopt sensorgestuurd precies de juiste hoeveelheid lucht binnen en zorgt voor een volledige menging met de aanwezige lucht. Hierdoor is er nooit tocht en ontstaat een altijd fris en zeer comfortabel binnenklimaat.

Ideale menging van lucht

Het BaOpt systeem gebruik van het feit dat lucht in een afgesloten ruimte bij een bepaalde druk geheel mengt. In dit specifieke evenwicht stijgt warme lucht dus niet naar boven. Het grote voordeel van deze menging is dat de alle warmte (of koude of zuurstof) geheel wordt gebruikt en niet deels ongebruikt de ruimte weer verlaat.

Vermindering energieverbruik

50% van alle energie wereldwijd wordt gebruikt in de gebouwde omgeving. Hiervan bestaat meer dan de helft uit de energie voor klimatiseren. BaOpt reduceert de benodigde energie met minstens 25%.

BaOpt Benelux BV

Haarlem

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact