Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

BLAUD BV, 69e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Rijkswaterstaat goed op weg

De gele auto's van Rijkwaterstaat (RWS) zijn bij incidenten vaak als eerste ter plaatse. De werkzaamheden en handelingen die een medewerker van Rijkswaterstaat moet doen, zijn vastgelegd in vele documenten en protocollen. In deze documenten staan procedures beschreven, maar ook verwijzingen naar bij voorbeeld tekeningen. Door al dit papierwerk is er soms verouderde informatie en is niet altijd duidelijk welke regels er precies gelden. Zo is bijvoorbeeld het wegslepen van autowrakken per wegdekdeel contractueel aanbesteed. Daarbij detacheert RWS nog wel eens medewerkers vanuit het ene rayon naar het andere. En die zijn niet altijd bekend bent met de omgeving en bijbehorende protocollen.

Protocollenapp

BLAUD heeft voor RWS een oplossing op een tablet ontwikkeld. Met deze app heeft de medewerker altijd alleen de juiste documenten in de auto. De app heeft een location based systeem: het geeft de documenten aan afhankelijk van de locatie van de auto.  Zo kan de medewerker snel de juiste protocollen vinden en de juiste handelingen verrichten.

Snellere dienstverlening

Bijzonder is dat de documenten altijd aanwezig zijn, zelfs als er geen netwerk beschikbaar is. Denk aan tunnels en heel ernstige calamiteiten. De app draagt zo bij aan betere en snellere dienstverlening vanuit RWS bij incidenten. BLAUD ontwikkelde er ook een contentmanagementsysteem bij en een heel ingenieus synchronisatiesysteem tussen de twee omgevingen. De Protocollen App is een spin-off (doorontwikkeling) van de Pocket-BCM oplossing van BLAUD.

BLAUD BV

BLAUD logo Houten

Facebook Twitter LinkedIn

Website

APP voor RWS op tablet

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact