Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

BE O bottle, 76e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Design van suikerriet

De Green Award 2019 winnen. Het overkwam de makers van BE O Bottle. Met hun strak vormgegeven modulaire waterfles van suikerriet restmateriaal laten ze zien dat je wel degelijk gewilde producten kunt maken uit bioplastics. En dat is precies wat ze beogen.

Reststroom van suikerriet

Bijna alle plastic op de wereld is gemaakt van aardolie. Een materiaal wat niet alleen eindig is maar ook zorgt voor een enorme CO2 uitstoot bij verbranding. Suikerriet daarentegen neemt tijdens het gehele groeiproces tot aan de omzetting in bioplastic CO2 uit de lucht. Deze grondstof is hernieuwbaar en door natuurlijke aanwas of teelt snel opnieuw beschikbaar. De reststroom van deze voedingsbron levert de stoffen om de waterfles van te maken.

Functionaliteit geïntegreerd in design

De waterfles heeft handige functionaliteiten geïntegreerd in het design. Zo is de fles modulair, waardoor hij leeg minder ruimte inneemt en makkelijk schoon te maken is. En natuurlijk 100% recyclebaar. Ook nog eens eenvoudig te dragen, met een comfortabele drinktuit en handig te gebruiken als beker.

Transitie versnellen

Naast de waterfles ontwikkelt BE O ook andere herbruikbare en hippe lifestyle producten van bioplastics. Dat is hun manier om de transitie naar bioplastics te versnellen. De waterfles is in april 2019 gelanceerd en nu al verkrijgbaar in meerdere winkels en webshops. En als of het nog niet genoeg is, laat BE O voor iedere verkochte BE O bottle een boom planten door hun partner Trees for the Future.

BE O bottle

Logo BE O bottleNijmegen

Facebook Twitter LinkedIn

Website

BE O bottle vastgehouden door een hand

Wouter Moekott en Damir Perkic

Wouter Moekotte en Damir Perkic

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact