Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Avic BV, 59e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Contactloos meten in het riool

Het extreme weer in Nederland van de laatste tijd vraagt ook veel van onze rioolstelsels. Het in kaart brengen van het functioneren van deze stelsels met betrouwbare data blijkt echter lastig. Riometrie van Avic maakt daar een einde aan, zodat gemeenten en rioleringsbedrijven op basis van feiten het functioneren van de riolering kunnen analyseren en verbeteren.

Riometrie

Riometrie is een hybride product met een meetopstelling in de put en een basisstation in de dichtstbijzijnde lichtmast. Montage is zeer eenvoudig en kan zonder aantasting van de put. Er wordt contactloos gemeten met een ultrasone sensor die boven het water hangt. Zo is er geen risico op vervuiling van de sensor. Een aantal slimmigheden beperkt het energieverbruik. Zo zit er een low-power zender onder het putdeksel en een op zonne-energie gevoede GSM module in de nabijheid van de put (bijvoorbeeld een lichtmast).

In eigen beheer ontwikkeld

Avic heeft Riometrie volledig van scratch ontwikkeld. Uniek zijn de hybride opstelling met een meting in de put en een zender daarbuiten, de ultrasone sensor die meting tot 6 meter diepte aankan, de besparingen op energieverbruik, en de cardanische ophanging waardoor de sensor automatisch in de juiste positie hangt. Alle elementen zijn gericht op het optimaliseren van de datakwaliteit uit het meetsysteem. Avic is in 2002 gestart als spin-off uit Stork en levert oplossingen om op afstand assets te monitoren, te bedienen en te beheren.

Avic BV

Logo Avic BVZaltbommel

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Onderdelen riometrie van Avic

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact