Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Avantes BV, 40e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Spectrometer meet lichtintensiteit

Een spectrometer is een apparaat dat het licht in zijn golflengtes kan meten van het UV gebied tot in het NIR. Dankzij spectrometers kunnen veel processen snel en effectief worden gemeten.

Toepasingen

In de tuinbouw worden spectrometers toegepast om de optimale lichtintensiteit van gewassen te meten en te sturen. Een andere agrarische toepassing is het online meten van bemesting door de spectrometer te integreren in een tractor. Bij de productie van zonnecellen en het meten van LED's worden regelmatig spectrometers ingezet. Spectrometers kennen ook medische toepassingen; bijvoorbeeld om niet-invasieve bloedparameters te meten of vroege diagnose te kunnen doen aan tumoren.

Niet meer kiezen kunnen gevoeligheid en resolutie

De AvaSpec-ULS-RS Ultra-low strooilicht Spectrometer met replaceable slit van Avantes is een radicaal nieuwe uitvoering van de bestaande spectrometer. Door de replaceable slit (RS) functie kan de eindgebruiker eenvoudig en flexibel de spectrometer configureren voor de juiste toepassing. Normaal gesproken moet er altijd gekozen worden tussen gevoeligheid en resolutie. Dankzij de RS functie, is flexibel switchen tussen beiden mogelijk.

Avantes BV

Apeldoorn

  LinkedIn

Website

Avantes spectrometer

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact