Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Athom BV, 53e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Smart Home assistant: praat tegen Homey om je hele huis aan te sturen

Athom maakt Homey: de spraakgestuurde Smart Home assistant. Geen ander product op de markt stelt je in staat om al je draadloze apparatuur aan te sturen door er direct tegen te praten. Met Homey bedien je alles, van thermostaat tot tv en van speakers tot zonwering met je smartphone of je eigen stem! Homey biedt mensen een simpele en goede interface voor het steeds drukker wordende huis vol draadloze technologieën. Naast gemak en comfort werkt Homey energiebesparend. Ook kunnen zorgbehoevenden langer hun zelfstandigheid behouden.

Acht draadloze technologieën

Homey bevat 8 draadloze technologieën, variërend van Infrarood tot Zigbee en Z-Wave, waarmee hij met bijna elk apparaat in huis verbinding kan maken. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk apparaten daarmee ondersteund worden, is Homey een open platform waarvoor iedereen gemakkelijk apps kan ontwikkelen. Hierdoor kunnen fabrikanten en hobbyisten zelf inspringen, en is ondersteuning niet enkel afhankelijk van de ontwikkelaars.

Domotica

Homey verbindt met zowel domotica en huishoudelijke apparaten als entertainment en multimedia. Daarnaast is Homey verbonden aan internet services. Hierdoor kan hij bijvoorbeeld aangeven hoeveel mails je nog ongelezen hebt, or wanneer je volgende afspraak is. Ook kan Homey je waarschuwen als het gaat regenen wanneer je weggaat, terwijl je apparaten worden uitgeschakeld. Homey is het huis van de toekomst, werkend met de apparaten van vandaag.

Kickstarter-campagne

Homey verwierf bekendheid door een succesvolle Kickstarter-campagne, die start up Athom ruim een jaar geleden opzette. Bij Athom werken inmiddels vijftien ontwikkelaars aan Homey, die na de zomer op de markt zal komen. Dat zal gebeuren nadat diegenen die het apparaat via Kickstarter kochten, het in ontvangst hebben genomen.

Athom BV

Logo AthomEnschede
 

 Twitter LinkedIn

Website

Homey  Smart Home assistant plus smartphone

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact