Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Arion Holding BV, 72e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Compressiekousen makkelijker aan- en uittrekken

Het aan- en uittrekken van compressiekousen, is voor zowel patiënten als zorgverleners een dagelijks terugkerende handeling die veel kracht vraagt. De Magnide On/Off maakt dit een stuk makkelijker en lichter met één product.

Wrijvingsreductie door toepassing twee internationale octrooien

In de CAO ‘arbeid en gezondheid, verpleeg- en verzorgingshuizen’ wordt het aan- en uittrekken van compressiekousen als belangrijk bron van fysieke belasting genoemd. Dit betekent dat bij het aantrekken van een compressiekous door een zorgverlener een aan- of uittrekhulpmiddel gebruikt moet worden. Ook patiënten die dit zelf doen, ervaren dit vaak als lastig. Het hulpmiddel Magnide On/Off lost het probleem bij het aan- of uittrekken van compressiekousen met een gesloten teenstuk op. De Magnide On/Off is gemaakt van zeer glad materiaal dat bewerkt is met een speciale coating. De hoge wrijvingsreductie van de Magnide On/Off zorgt ervoor dat de fysieke belasting voor zorgverleners en patiënten tot een minimum wordt beperkt. In het ontwerp zijn twee functionaliteiten samengebracht die gebaseerd zijn op 2 van de 7 internationale octrooien die Arion heeft voor producten in haar Slide Solution assortiment.

Gemak, kostenbesparing en therapietrouw

In het verleden hadden patiënten voor het aan- en uittrekken aparte hulpmiddelen nodig. Met de Magnide On/Off kunnen patiënten met één product makkelijker en sneller zelfstandig en zonder hulp compressiekousen aan- en uittrekken. Dit werkt kostenbesparend en heeft een positief effect op de therapietrouw van patiënten en de levensduur van de compressiekous.

Arion Holding BV

Logo Arion Holding BV Heerlen

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Magnide On/Off, hulpmiddel aan- en uittrekken compressiekousen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact