Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Arion Holding BV, 65e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Swash, een revolutionaire manier om een patiënt te wassen

Veel mensen hebben hulp nodig bij hun dagelijkse verzorging. Van oudsher gebruiken zorgverleners een waskom, zeep en handdoeken om bedlegerige patienten te wassen. Dat kost veel tijd, moeite en stress voor zowel de zorgverlener als de zorgvrager. Het Swash concept biedt hiervoor een alternatief via washandjes en -doekjes met een speciale lotion, die de huid reinigt en beschermt. Deze produceert Arion zelf. Een pakketje Swash bevat voldoende washandjes of –doekjes voor een complete lichaamswassing. Het is aantoonbaar hygiënischer, beter voor de huid, beduidend comfortabeler voor de zorgvrager en zorgverlener en het bespaart waardevolle tijd en materiaalkosten (waskommen, zeep, washandjes, handdoeken, etc.).

Kostenbesparend

Hoewel Swash al jaren op de markt is, maken de meeste zorginstellingen nog steeds gebruik van water en zeep bij het wassen van bedlegerige patiënten. Arion heeft op basis van cijfers van het ministerie van VWS becijfert dat het gebruik van Swash in Europa een besparing van €10 miljard  per jaar zou kunnen opleveren. Deze kostenbesparing gaat niet ten koste van kwaliteit van zorg.

Efficiëntie binnen gezondheidszorg

Arion heeft haar focus gelegd op het produceren van simpele en betaalbare oplossingen voor zorghulpmiddelen in de internationale medische markt. Om daarmee op innovatieve wijze tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar lage kosten en hoge efficiëntie binnen de gezondheidszorg. Alle producten zijn erop gericht, om het gebruiksgemak en de efficiëntie in de zorg te vergroten. Het bestaande Swash product assortiment zal de komende jaren worden aangevuld met nieuwe innovatieve producten en diensten. Ook investeert Arion in een nieuwe productiefaciliteit.

Arion Holding BV

Logo Arion Heerlen

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Swash producten

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact