Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Appical, 8e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Nieuwe werknemers inwerken met een app

Een app die de productiviteit van medewerkers spelenderwijs verhoogt met behulp van games en interactieve opdrachten. Het klinkt als een product waar zowel medewerkers als werkgevers blij van worden. Het Amsterdamse bedrijf Appical bracht het op de markt om het rendement van inwerkperiodes, ook wel ‘onboarding’ genoemd, te verhogen.

Meer interesse voor ‘onboarding’

Onboarding, een woord geleend van de vliegtuigbranche, duikt steeds vaker op als begrip in de human resource wereld. Het staat voor de periode waarin een nieuwe medewerker voor het eerst contact heeft met zijn werkgever tot het moment dat hij binnen een organistie 'geland' is, in de regel na ongeveer 6 maanden. Het idee achter ‘onboarding’ is dat medewerkers al voordat ze aan de slag gaan kennis en ervaringen opdoen over het bedrijf waar ze gaan werken. Daarmee zijn ze vanaf het begin beter inzetbaar en productiever, en leren ze de kernwaarden van de organisatie sneller kennen.

Sneller en beter inwerken via app

De app van Appical is gemaakt vanuit de ogen van de nieuwe werknemer. Wat heeft hij of zij nodig om zich snel in te werken? De app biedt daarvoor allerlei informatie en games. De werkgever richt de app zelf in. De werknemer neemt vervolgens spelenderwijs de content door en verdiept zich alvast in de organisatie. Door deze aanpak scoort de app veel tevreden gebruikers, zijn inwerkperiodes korter dan voorheen, en daalt het verloop. Appical wil met de app bedrijven helpen strategische prioriteit te geven aan het onboarden door alle relevante personen bij het inwerktraject te betrekken.

Appical

Logo Appical Amsterdam

Facebook Twitter LinkedIn

Website

App weergave op tablet

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact