Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Anker Stuy, 94e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Seramic Lightcoating: lichtgevende verf trekt de aandacht

Een slimme snelweg waarbij lichtgevende verf overdag wordt opgeladen door de zon en ’s nachts nog uren licht afgeeft. Leverancier en ontwikkelaar van deze innovatieve verf is Anker Stuy, een Fries familiebedrijf uit Terwispel.  Onder de naam Seramic Lightcoating heeft het bedrijf een unieke coating in handen. Meer dan acht uur lang geeft de verf licht in het donker en heeft daarbij een bijzonder hoge reflectiewaarde, doordat er een speciale parel in is verwerkt. De verf kan bijdragen aan een veiliger verkeerssituatie, zonder dat er nieuwe lichtmasten geplaatst hoeven worden.

Lichtgevende fietspaden

De verf wordt momenteel aangebracht op meerdere fietspaden in Nederland. Behalve lichtgevend is het ook bestand tegen slijtage en weersinvloeden. Het voldoet aan alle wettelijke waarden die gelden voor stroefheid en reflectie. Toch zijn er veel meer toepassingen mogelijk. Zo kan de lichtverf uitstekend gebruikt worden om vluchtroutes in gebouwen aan te geven. De verf schijnt namelijk ook door dikke rook heen. Daarmee kan de brandveiligheid verhoogd worden. 

Temperatuurgevoelige verf

Anker Stuy ontwikkelt intussen volop door. Zo wordt er gewerkt aan een temperatuurgevoelige verf, waardoor verkeersborden die waarschuwen voor gladheid automatisch oplichten als het daarvoor koud genoeg is. En in de verre toekomst wellicht een verf op de markt die die zonnestralen opvangt en omzet in stroom.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact