Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Altijd de wind mee met de Drymer

Futuristisch fietsconcept

Is het een fiets? Is het een auto? Nee, het is de Drymer, een innovatieve elektrische fiets die laat zien dat er ook nog iets bestaat tussen tweewielers en vierwielers. Het futuristische fietsconcept heeft twee kantelende voorwielen: dat maakt van elk ritje een comfortabele rijervaring. En zo'n ritje wordt extra comfortabel omdat de elektromotor er -in de woorden van directeur Jan Veldman- voor zorgt 'dat eigenaren van een Drymer straks altijd de wind in de rug hebben'.

Ideaal voor forensen

De doelgroep zijn forensen die niet al te ver van hun werk wonen. 'De actieradius is 70 à 80 kilometer, dus als je de Drymer niet op je werk wilt opladen, kun je zo'n 35 kilometer van je werk wonen.' De Drymer heeft een topsnelheid van 25 kilometer per uur. 'Want formeel is en blijft het dan een fiets. Je hebt dus geen helm, kentekenplaat of brommercertificaat nodig.' Het hippe design moet een belangrijk verkoopelement worden, zegt Veldman. Wat dat betreft zit het wel goed, weet hij nadat hij met een prototype op de aanhanger naar beurzen en evenementen reed. 'Overal gingen de duimen omhoog'.

Testen

Dat prototype was er niet zomaar. Ruim een miljoen euro werd uitgegeven voordat het eerste Drymer prototype getest kon worden. Dat prototype is inmiddels flink verbeterd. Tijd om de markt op te gaan!

Concurreren met de auto

Met een verkoopprijs vanaf 6000 euro is de Drymer wellicht niet meteen voor iedereen een alternatief voor de elektrische fiets of scooter, beaamt Veldman. 'Particulieren vinden het wat aan de hoge kant, hoewel de overkapping er voor zorgt dat de Drymer in zekere zin ook kan concurreren met de auto. Maar we hopen na een paar jaar, als wij in aantallen hebben opgeschaald, wat aan de prijs te kunnen doen.'

Publicity

Toch verwacht Veldman er in het eerste jaar al zo'n 200 te verkopen. 'In een paar jaar moeten dat er enkele duizenden zijn, waarbij we ons ook richten op andere Europese landen. Natuurlijk toeteren wij rond dat we er zijn, maar we hebben het voordeel dat iedereen de Drymer zo'n mooi product vindt. Dat leverde al veel free publicity op.' Drymer B.V.

MKB Innovatie Top 100

In 2010 stond deze futurische fiets op de 12e plaats in de MKb Innovatie Top 100.

Jan Veldman en Chris van Malkenhorst

Website Drymer

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact