Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Altena Infra-materialen BV,
57e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Zwijnverdwijnblok houdt zwijn op afstand

Zwijnverdwijnblokken zijn een diervriendelijk en duurzaam product dat helpt voorkomen dat wilde zwijnen tekort aan de kant van de wegverharding komen.

Wildzwijn-proof

Wilde zwijnen houden zich 's nachts pal aan de rand van de wegverharding op. Dat komt door de proteïnen- en eiwitrijke bodemcultuur in de eerste meters naast de verharding als gevolg van een overvloed aan (strooi-)zouten en mineralen. Deze zouten hebben daarnaast een aantrekkingskracht vergelijkbaar met een liksteen voor vee. Een goede bermverharding, wildzwijn-proof, is op die plaatsen van het allergrootste belang.

Stabiel en onwrikbaar

De Zwijnverdwijnblokken zijn door het gepatenteerde verband stabiel en onwrikbaar en door de zeer open beton voorzien van scherpe randen. Zo zal het opwroeten van de mat met zwijnverdwijnblokken zeer lastig zijn. De blokken worden met interlocking gelegd op een drainerend geotextiel. Op de drainagemat wordt een mineraal mengsel aangebracht dat strooizout bindt  op deze wijze komt het zout onder de constructie, buiten het bereik van de wilde zwijnen.

Minder dierenleed en minder schade.

Door de Zwijnverdwijnblokken van Altena Infra-materialen worden aanrijdingen met wilde zwijnen voorkomen. Bermen worden niet langer omgewoeld wat het aantal eenzijdige verkeersongevallen vermindert.

Meer informatie

Altena Infra-materialen BV

't Harde

Website

Wild zwijn

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact