Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Allplast BV, 68e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Kogelwerend schild voor arrestatieteams

Sinds 1999 is Allplast actief als bedrijf op het gebied van kunststofbewerking. De laatste jaren zijn hier ook kogelwering en ballistische beschermingsproducten bij gekomen. Allplast heeft in samenwerking met politie- en interventieteams een nieuw kogelwerend schild ontwikkeld, dat is getest en goedgekeurd door TNO.

Schild

Het schild is uitstekend te gebruiken voor arrestatie- en interventieteams. Het is licht van gewicht, praktisch in gebruik en snel inzetbaar bij arrestaties en interventies in teamverband. Ondanks het lage gewicht biedt het composietmateriaal zeer hoge bescherming tegen kogels. Het composiet garandeert een hoge ‘stopwaarde’ van kogels en fragmenten. Door de hoge stijfheid vervormt het schild nauwelijks bij een eventuele kogelinslag.

Licht en zuinig

Allplast produceert vanuit een niet transparante vezel ballistische schilden en panelen. De schilden zijn 25% lichter dan vergelijkbare producten en kunnen dus veel langer en stabieler gedragen worden. De panelen worden gebruikt bij interne bekleding van politievoertuigen en zijn 50% lichter. Dat gewichtsverlies levert een aanzienlijke besparing op het brandstofgebruik.

Groeiende vraag vanwege terreurdreiging

Vanwege de toegenomen terreurdreiging sinds 9/11 en daarop volgende aanslagen is er grote behoefte ontstaan aan betere kogelwerende materialen. Mensen moeten beter beschermt worden tegen deze toegenomen dreiging. Tevens moet het materiaal beter hanteerbaar, duurzamer en lichter zijn. Hieraan voldoet het Allplast materiaal allemaal.

Allplast BV

Logo Allplast BVTholen

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

Kogelwerendschilden

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact