Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Allocacoc BV, 5e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Duurzame schakelaar voor ieder huishouden

De PowerExtension is een innovatie van een alomtegenwoordig product: het verlengsnoer. Allocacoc BV ontwikkelde een compleet nieuw type schakelaar: door eenvoudigweg aan de stekker zélf te draaien kan de stroom in- of uitgeschakeld worden.

Tienduizenden keren schakelen

Een markering en kleine LED geven weer of de stroom in of uitgeschakeld is. Dit lijkt misschien een eenvoudige aanpassing, maar is het zeker niet. Doordat er gewerkt wordt met bewegende onderdelen is het uitermate belangrijk dat het product goed blijft werken, ook na vele tienduizenden keren schakelen. Ook moet de schakeling duidelijk 'aan' of 'uit' staan en dus niet ergens tussenin blijven hangen.

Schakelaar integreren in verlengsnoer

De door Allocacoc voor dit product ontwikkelde draaischakeling is een heel nieuw type van schakelen, dat er zich toe leent om een schakelaar te integreren in een verlengsnoer, wat met andere schakelingen niet mogelijk is zonder het product gevoelig te vergroten. Het kost weinig kracht om de stekker in het contact te steken en dat is bij oude modellen nog wel eens anders! Doordat het eindproduct ongeveer even groot is als de oude modellen zonder schakelaar en ook qua prijs kan concurreren, is de PowerExtension dus in veel opzichten een slimme oplossing tegenover de huidige modellen op de markt. De PowerExtension wordt in heel Europa verkocht.

Allocacoc BV

Delft

Facebook  LinkedIn

Website

PowerExtension van Allocacoc BV

Lees meer:

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact