Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Advanced Waste Water Solutions BV, 26e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Slimme waterzuivering voor cruiseschepen

Riviercruises zijn bijzonder populair. Elk jaar reizen miljoenen passagiers over de Europese waterwegen. Tijdens deze cruises wordt drinkwater verbruikt én vervuilt door de passagiers en bemanning. De InnoPack++ Marine is een nieuwe biologische en compacte waterzuivering om al het zwart en grijs water van toilet, sanitair, keuken en de linnenwasserij zo goed te zuiveren dat het veilig geloosd kan worden volgens de Europese normen. Momenteel zuiveren alle rondvarende InnoPack++ Marines het afvalwater van een stad van 15.000 inwoners.

Bacteriën in plaats van membranen

De afvalstoffen in het water worden door bacteriën op biologische wijze afgebroken. Deze vooruitstrevende MBBR-technologie (moving bed bioreactor) maakt de InnoPack++ Marine bijzonder. Het levert zeer weinig bioslib op. Waar andere leveranciers werken met membranen die regelmatig vervangen en gereinigd moeten worden, werkt PureBlue met een efficiënte biofilm. Bovendien heeft de installatie daarbij een aanzienlijk kleinere footprint. De installatie wordt op afstand, 24 uur per dag gevolgd en geeft zelf aanwijzingen voor de service en onderhoud. Het personeel aan boord hoeft hier geen tijd aan te besteden.

Lagere kosten, meer milieubesparing

Kostenbesparing en milieubesparing gaan hand in hand. De InnoPack++ Marine is een slimme en duurzame toepassing. Dankzij een biologisch proces worden geen chemicaliën gebruikt. Er is geen opstart- en afbouwtijd nodig voor en na een vaarseizoen. Klanten hebben een goedkopere installatie, lagere afvoerkosten, minder afvalwater/ slib aan boord en minder logistiek rond de afvoermomenten van restproducten.

Advanced Waste Water Solutions BV

Advanced Waste Water Solution / Pure Blue logoKapellebrug

Facebook LinkedIn

Website

InnoPack++ Marine

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact