Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Admesy BV, 21e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Kleur- en lichtmeting samengebracht in één apparaat

De Cronus Spectrocolorimeter is een unieke combinatie van een high-end spectrometer en een high-speed tristimulus colorimeter. Deze innovatie is een doorbraak voor ontwikkelaars en producenten binnen de verlichtingsmarkt (in het bijzonder voor SSL, LED verlichting). Hiermee kunnen zij betere lichtbronnen ontwerpen die eveneens 100% in productie getest kunnen worden.

Twee technologieën in één apparaat

Tot op heden werden voor de verschillende metingen meerdere apparaten gebruikt in meerdere meetopstellingen, onhandig in een ontwikkelomgeving maar onmogelijk in een productieomgeving. Door de combinatie van de twee technologieën in één apparaat kan het instrument zeer precieze kleur- en wavelength metingen uitvoeren als een spectrometer in combinatie met zeer snelle kleur- en licht- en flicker metingen zoals een colorimeter.

Gebruiksvriendelijk

De Cronus Spectrocolorimeter is zeer gebruiksvriendelijk en levert de klant integratiemogelijkheid en snelheid op. Bovendien is dit het eerste apparaat dat snel en stabiel genoeg is voor gebruik in een productieomgeving. Bij de ontwikkeling en productie van dit soort LED verlichting is het bijzonder belangrijk om alle parameters zoals kleur, licht, peak wavelength, opstartgedrag en flicker van de lichtbron en driver te meten en indien mogelijk af te stellen. Dit levert de gebruiker aangenamere lichtbronnen op waardoor licht gerelateerde problemen als vermoeidheid en hoofdpijn worden voorkomen.

Admesy BV

Ittervoort

  Twitter LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact