Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Additive Industries BV, 5e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Nieuwe metaalprinter maakt serieproductie mogelijk

Het Eindhovense bedrijf Additive Industries ontwikkelde een 3D printer die producten van metaal in serie produceert. Dit is een belangrijke innovatie in een markt die metaalprinten vooral inzet voor onderzoek en het printen van prototypes.

Metaalprinter te langzaam

De ontwikkelingen in de 3D printwereld gaan snel. Steeds meer bedrijven gaan met 3D printen aan de slag. Ze zien voordelen in de grote designvrijheid die 3D printen biedt: alle vormen zijn mogelijk. Maar na een eerste experimenteerfase willen industriële bedrijven de technieken opnemen in hun productielijnen. Dit is alleen interessant als de productiviteit van 3D printen omhoog gaat en de reproduceerbaarheid verbetert. Tot voor kort liep het printen van metaal tegen beperkingen aan waardoor serieproductie lastig en kostbaar bleef.

Combinatie van machinebouwkennis

Het Eindhovense bedrijf slaagde erin serieproductie toch mogelijk te maken. Door goed te kijken naar high tech machinebouwkennis in andere sectoren lukte het een metaalprinter te bouwen die veel hoger scoort op reproduceerbaarheid, productiviteit en flexibiliteit. Deze geintegreerde 3D metaalprinter is de eerste in zijn soort die geschikt is voor industriële serieproductie.

Additive Industries BV

Logo Additive Industries BV Eindhoven

Twitter LinkedIn

Website

Geintegreerde 3D metaalprinter

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact