Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Active Cues, 2e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Zorginnovatie Tovertafel: deelnemers kunnen meer dan gedacht

Active Cues wil een betere kwaliteit van leven voor zorgbehoevenden, hun familie en zorgpersoneel.  De door hen ontwikkelde Tovertafel biedt nieuwe manieren om contact te maken: cognitief, sociaal en fysiek. Het zorgt onder andere voor minder rusteloosheid en meer plezier. En stimuleert motorische vaardigheden en alertheid.  Ook zorgmedewerkers ervaren meer rust op de werkvloer en verbeterde onderlinge relaties met cliënten.

Interactieve lichtprojecties

Het kastje, hangend aan het plafond, bevat onder andere een beamer, infraroodsensoren en een luidspreker. Interactieve lichtprojecties op tafel, de vloer, een ligmat of een rolstoelblad reageren op bewegingen en stimuleren om mee te spelen.  Het idee voor de Tovertafel ontstond tijdens promotieonderzoek van Hester Le Riche aan de Technische Universiteit Delft. De software werd ontwikkeld door Active Cues en blijft continu in ontwikkeling. Zo worden er steeds nieuwe spellen gemaakt. 

Bewezen effectief

De werking van de Tovertafels is effectief en wetenschappelijk bewezen op basis van gebruikerservaringen. De Tovertafel Original is voor mensen met dementie en doorbreekt apathie en kan zorgen voor een helder moment of een herinnering. Tovertafel UP is voor mensen met een verstandelijke beperking en daagt hen uit om op hun eigen niveau mee te spelen. En de Tovertafel Sprout is voor kinderen: het stimuleert een positief zelfbeeld en versterkt sociale interactie en communicatie.

Succesvol in complexe health-markt

De Tovertafel is voorloper in de markt, aldus de oprichters. Het product laat een jaarlijkse omzetstijging zien. Best bijzonder, als je bedenkt dat de health markt complex kan zijn.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact