Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Absolute Audio Labs BV, 46e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Persoonlijke audio voor iedereen

Absolute Audio Labs maakt sinds 2016 slimme software voor koptelefoons waarmee slechthorenden weer van muziek kunnen genieten. Eigenaar Aernout Arends heeft zelf gehoorschade opgelopen door de vele optredens met zijn band. Hij weet dus uit eigen ervaring dat hoortoestellen helpen bij beter horen maar niet optimaal zijn voor het luisteren naar muziek. En besloot daar met zijn bedrijf iets aan te doen.

In 2018 kreeg het bedrijf voor haar slimme aanpassing van de designer koptelefoon van Parrot een Innovation Award op de CES beurs. In januari 2019 was Absolute Audio Labs weer van de partij op deze beurs. Ze lanceerden daar nu PYOUR Smart Audio O/S. Dit is een open audio besturingssysteem voor audiofabrikanten en –ontwikkelaars. Iedereen kent Android als besturingssysteem voor smartphones of tablets. Dit is iets vergelijkbaars maar dan voor audio apparaten zoals koptelefoons. PYOUR Smart Audio O/S stelt producenten in staat meer functionaliteit aan hun audio producten toe te voegen. En ze zo breder geschikt te maken voor bijvoorbeeld doelgroepen als slechthorenden.

Audio-as-a-Service

Inmiddels heeft het bedrijf octrooi aangevraagd op onderdelen van dit besturingssysteem. En ze zien het als een belangrijke basis voor Audio-as-a-Service. Met deze dienst bepaal je zelf welke eigenschappen en toepassingen jouw audio apparaten hebben. Absolute Audio Labs werkt hiertoe samen met o.a. chipfabrikant Qualcomm uit de Verenigde Staten, componentenleverancier Sonion uit Denemarken en medisch producent Videomed uit Polen. Het bedrijf timmert hard aan de weg om iedereen persoonlijke audio te geven.

Absolute Audio Labs BV

Logo Absolute Audio LabsHilversum

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

Aernout Arends

Aernout Arends

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact