Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

AWL-Techniek BV, 24e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Laserlassen op topsnelheid

Het Harderwijkse AWL-Techniek is een wereldspeler op het gebied van geautomatiseerde lassystemen. Zij produceren lasmachines voor autostoelen waarin laserlassen veel wordt toegepast. Om hun machines waardevoller te maken voor de gebruikers, heeft AWL laserlasmallen ontwikkeld met het Laser Welding Air Management Systeem.

Luchtje

Aan de innovatieve techniek zit een bijzonder luchtje. De basis voor het Laser Welding Air Management Systeem ligt namelijk in het heel precies wegblazen van rook tijdens het lassen. Dat gebeurt met perslucht. De luchtstroming wordt daarbij per las ingesteld. Hierdoor gaat de gebruikelijke lassnelheid met 20 tot 30 procent omhoog en blijft de laskwaliteit constant. Door de toepassing van de nieuwe techniek in machines voor de auto-industrie, kunnen die in dezelfde tijd meer werk afleveren. De investering blijft voor de klant ongeveer gelijk waardoor de klant beter af is. De innovatieve luchttoevoer van het Laser Welding Management Systeem is nog niet eerder op de markt gebracht.

Totaaloplossing

AWL-Techniek heeft het hoofdkantoor in Harderwijk en heeft vestigingen in Tsjechië en China. In Noord-Amerika hebben zij een samenwerkingsverband. Voor hun klanten overal ter wereld levert AWL-Techniek totaaloplossingen: complete lassystemen om bijvoorbeeld autostoelen nog lichter van gewicht te maken en waar producenten van onderdelen meteen mee aan de slag kunnen. Zo kunnen zij beter inspelen op de continu veranderende eisen van de grote automerken.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact