Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

904Labs BV, 87e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

904Labs BV ontwikkelt zelflerende zoektoolbox

904Labs is een voorbeeld van een startup die ontstaat vanuit een universitaire omgeving. Eind 2014 is het bedrijf opgericht door drie computerwetenschappers. Volgens de ontwikkelaars is hun zelfdenkende zoekmachine een uitkomst voor websites en webwinkels die hun digitale bezoekers snel en gemakkelijk willen laten zoeken binnen hun website.

Leren van websurfers

904Labs is als startup snel uit de startblokken gegaan, in het eerste jaar heeft het projecten uitgevoerd voor klanten zoals Elsevier, Europeana en TeliaSonera. Het bedrijf heeft een eigen zoekmachine ontwikkeld die leert van het surfgedrag van gebruikers. In oktober 2015 toonde 904Labs haar producten en diensten al tijdens een grote Europese ICT beurs in Lissabon. In november 2015 ontving 904Labs een ontwikkelbudget van 100.000 euro om het team te versterken en het product verder te ontwikkelen. Resultaat is een intelligente zoektoolbox waarmee e-commercesites de kwaliteit van hun eigen website-zoekmachine substantieel kunnen verbeteren. Gevolg is een groot effect voor bezoekers, een groeiend gebruik van de website en …. een stijgende online verkoop. De zelflerende zoekmachine gebruikt de feedback van bezoekers om steeds te optimaliseren. Het intuïtieve dashboard geeft direct inzicht in het zoekgedrag van klanten, waarop sites direct kunnen inspelen. 904Lab gebruikt steeds nieuwe methodes voortkomend uit de recente wetenschappelijke onderzoeken.

Op zoek naar ‘Google’-ervaring?

Zoekmachines op e-commercesites leveren vaak een teleurstellende zoekervaring in vergelijking met wat mensen gewend zijn van “Google”. Sites lopen veel klanten, en dus omzet, mis, doordat bezoekers niet direct kunnen vinden wat ze zoeken en weer snel elders gaan surfen. Dat is jammer als je deze klanten toch wel degelijk iets te bieden hebt. 904Labs helpt e-commercesites de “Google”-ervaring naar hun site te brengen.

904Labs BV

Logo 904LABS Amsterdam

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Vergrootglas

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact