Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Brabantse innovatie-toppers in het zonnetje

Met 13 bedrijven in de MKB Innovatie Top 100 van dit jaar, waaronder de winnaar van de LiveWIRE Rising Star, kan Brabant voor de dag komen. Voor de provincie en de Kamer van Koophandel was het in ieder geval genoeg aanleiding om de innovatietoppers bijeen te brengen en hen in het zonnetje te zetten. De ondernemers grepen deze kans aan om hun vraagstukken met elkaar te delen. Meestal gingen deze over financiering, het op de markt krijgen van hun nieuwe product of dienst en keteninnovatie. De ontvangst vond plaats op de Dag van de Duurzaamheid. Dat bleek toepasselijk omdat het merendeel van de bedrijven werk maakt van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Keten

Uit de discussie met deze meest innovatieve ondernemers bleek dat het niet altijd meevalt om nieuwe technologie aan de man te brengen in bestaande ketens. Juist innovatie in de keten gooit hoge ogen in de MKB Innovatie Top 100. Dual Inventive, het hoogst genoteerde Brabantse bedrijf, heeft bijvoorbeeld een systeem ontwikkeld waarmee iedereen die aan het spoor werkt, met elkaar informatie deelt. Met UBIQUITOUS RAIL gebeurt werk aan het spoor veiliger en sneller zodat reizigers minder last hebben van oponthoud. Ook Thunderbuild richt zich met haar digitale platform op het verbinden van schakels. Hun Asfalt Proces Expert maakt asfalteren een stuk efficiënter. Voor de derde keer staan zij met een innovatie op de ranglijst.

Geld

De Brabantse toppers zijn op zoek naar financiële middelen om op te kunnen schalen en hebben behoefte aan financiering van hun werkkapitaal. Een goed voorbeeld daarvan is de winnaar van de LiveWIRE Rising Star, DMS Holland BV uit Den Bosch. Zij willen met hun AntiRoll systeem internationaal marktleider worden op stabilisatiegebied voor jachten. Dit meest innovatieve jonge bedrijf van Nederland wil met volle kracht vooruit.

Netwerk

De ontmoeting tussen ondernemers, overheid en Kamer van Koophandel heeft het netwerk voor ieder van hen verbreed. “Samen nadenken over hoe innovatie mijn bedrijf en de regio verder kan brengen is aangename gespreksstof en is aanleiding om met elkaar in contact te blijven” aldus één van de ondernemers.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact