Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

10 academische startups winnen deelname aan GES en een reis naar Silicon Valley

Een vakjury heeft in bijzijn van staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, uit 28 genomineerde startups de 10 winnaars bekendgemaakt van de Academic Startup Competition. De 10 startups mogen pitchen op de Global Entrepreneurship Summit (GES) en krijgen van het Ministerie van EZK een reis naar Silicon Valley aangeboden. Daar leren zij hoe ze hun innovatie sneller kunnen opschalen en zo de stap van startup naar scale-up kunnen zetten.

Innovatieve doorbraken

Staatssecretaris Mona Keijzer: “Academische startups zijn voor Nederland ontzettend belangrijk vanwege hun vaak innovatieve doorbraken die op allerlei manieren impact hebben op de maatschappij. De 10 winnaars laten zien dat Nederlandse universiteiten en instituten meespelen op het hoogste mondiale podium.” Deze mening wordt gedeeld door Pieter Duisenberg, voorzitter Vereniging van Universiteiten (VSNU): “Academische startups slaan een brug tussen wetenschap en samenleving: zij zetten baanbrekende wetenschap om in tastbare innovaties en dat is heel waardevol. Deze 10 startups laten zien dat onze inspanningen om ondernemerschap te promoten op de universiteit, vruchten afwerpt en daar ben ik trots op. We willen hier in de toekomst op blijven inzetten.”

De 10 winnende startups zijn:

  • ArthroSave (UMC Utrecht)
  • LipoCoat (University of Twente) 
  • Mosa Meat (Maastricht University)
  • Amphera (Erasmus MC) 
  • Stentit  (Technical University of Eindhoven) 
  • VSParticle (Technical University of Delft) 
  • Kepler Vision Technologies (University of Amsterdam) 
  • Findest (VU Amsterdam) 
  • Confocal.nl (University of Amsterdam)
  • CardiacBooster (Radboudumc)

De Academic Startup Competition is een initiatief van de Vereniging van Universiteiten (VSNU), de Netherlands Academy of Technology and Innovation (AcTI) en StartupDelta. Met de verkiezing zetten de organisatoren valorisatie en academische startups vanuit de universiteiten internationaal in de spotlight.

Kijk op de website: www.academicstartupcompetition.nl voor meer informatie over de competitie, de jury en de winnende startups.

KVK Innovatie Top 100

Twee van de winnaars van de academic startup competion hebben in de afgelopen jaren een plaats veroverd in de KVK Innovatie Top 100. Findest behaalde in 2018 met IGOR^AI de 70e plaats en VSParticle veroverde in 2016 plaats elf in de ranking met de VSParticle Deeltjes Generator voor nanomaterialen.

Bron: VSNU

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact